17 Disember 2009

menu mkn arini kt opis...

.....pagi tadi time aku tengah wat keja bau wangi semacam ja kt opis..bau mcm kari pun ada..mcm pekasam goreng pun ada..bau mcm x kenai pun ada hahah..cmna tu? elok 5 minit kenudian mai la mbr aku pnggil pi bilik mkn..rupr-rupanya..depa ni bawa nasi gn lauk2 semua mkn kt opis..ada yg siap bawa periuk la haha tu yg x tahan tgk tu..



...Haaaaa.. tengok depa ni mkn sampai kembong pipi hahah..mcm ni la depani selalu..ada ja benda makan kt atas meja tu..tu x bawa kuar puding coklat lg tu dr dalam peti ais..hmm..bertambah kilo la cmni..huhuh..

16 Disember 2009

menu makan arini kt opis


.....pagi tadi time aku tengah wat keja bau wangi semacam ja kt opis..bau mcm kari pun ada..mcm pekasam goreng pun ada..bau mcm x kenai pun ada hahah..cmna tu? elok 5 minit kenudian mai la mbr aku pnggil pi bilik mkn..rupr-rupanya..depa ni bawa nasi gn lauk2 semua mkn kt opis..ada yg siap bawa periuk la haha tu yg x tahan tgk tu..


 


...Haaaaa.. tengok depa ni mkn sampai kembong pipi hahah..mcm ni la depani selalu..ada ja benda makan kt atas meja tu..tu x bawa kuar puding coklat lg tu dr dalam peti ais..hmm..bertambah kilo la cmni..huhuh..



dihantar jg ke spital..

..ayah aku terpaksa jg kami hantar ke spital sbb klu jadi apa2 pun x rasa terkilan sgt.. mmg la dah ramai baca surah Yassin time tu tp x salah iktiar lagi..klu ikut isteri ayah aku,dia dah xmo bw ayah aku pi spital..takut dokter buat mcm2. mcm la dia tu dokter plakk..
sampai spital ayah aku masuk ke unit rawatan rapi (ccu)..sedih tengok keadaan ayah aku..dah x sedarkan diri.Dokter nak wat pembedahan tp isteri dia plak bria2 x bagi..hmmm. mcm mana tu??



 

..tp sempat lg aku amik pic2 semua ni..bukan apa..nk tunjuk kt mak aku sebenarnya.

14 Disember 2009

Dah nazak...

..dengar tajuk pun dah mcm2 pikiaq kan?..pagi td bangun ja dari tido,kakak aku yang dekat penang msg ckp ayah aku dah nazak..tp tu lah..aku x tau nk rasa apa..klu org dengar mesti pikir aku ni ank derhaka ke apa..
Al kisahnya..aku x pernah  duduk pun dgn ayah aku sejak mak aku  bercerai dgn ayah aku,..time  tu aku masih baby.. ayah aku kawin lain masa mak aku masih jadi isteri dia dan sedang sarat mengandungkan dekat aku.Kawin pun tanpa pengetahuan mak aku..sampailah..saat diakad nikah baru mak aku dapat tau..bayangkan perasaan mak aku..sedihkan.Aku dapat tau cita ni pun dari mulut mak aku sendiri..sejak ayah aku kawin,dia x penah bagi nafkah dekat kami sekeluarga..sampaikan kami pernah mkn nasi x berlauk,..sbb tu lah mak aku bercerai dgn ayah aku..
aku pulak x penah rasa kasih sayang seorang ayah pun dari kecik sampai besar..hari tu masa dia sakit  masuk hospital..aku pi la tengok..tp memang kekok gila bila nak sentuh dia..rasa mcm sentuh org lain ja.mak tiri aku tu la..sibuk2 suruh aku pegang ayah aku..sbb dia ckp ayah aku asyik sebut nama aku ja..sedangkan nama anak dia yg len x sebut cmtu pun..aku pun pegang la tangan dia..xmo la jd ank derhaka plak nnti..ye laa..kalau xda ayah aku..x wujud la aku di dunia ni..aku ni masih lagi ada perasaan tau..kalau nak ikut perasaan marah dan dendam tu memang la ada..tp sebagai seorang anak kena pikir jg perasaan org lain jg..tambah2 dengan darah daging sendiri kan..betul..betul...betul..
..tp harini..aku mai jg keja..sbb cuti balance 3 ari ja lg huhu..lagi pun aku tunggu kakak aku dr penang balik..bleh la aku pi gn dia sama2 bawa mak aku pi umah ayah aku,..aku malu la nk pi sorang2..xkenal sapa pun dekat situ..abang2 aku plak hmm..entah lerrr..
Pasal cita ayah aku ni plak..dia dah lama sakit buah pinggang..selalu dok wat hemodialisis kt spital..ditambah plak sakit jantung.Baru2 ni dah byk kali dia ulang alik masuk wad cuma kali ni.. spital dah x leh nk terima dia lg..Dia masuk wad kali ni aku pakai GL aku,..aku kesian kt ayah aku..biar la kali ni aku tolong dia..apa yg terjadi dulu tu antara dia gn Tuhan..Mak aku pun dah maafkan ayah aku bila ayah aku minta maaf kt dia masa dia kuar wat kali prtama aritu..Segalanya telah dimaafkan..Sama2 la kita berdoa....amin


 MySpace
 

 

03 Disember 2009


haaa...tengok apa lagi..kalau ada yang terpakai mna2 kt atas ni..pikir2 la sendiri untuk diri anda.. aku copy ja dari hospital..kebetulan aku ternampak..boleh gak aku kongsi gan kwn2 aku..
MySpace

02 Disember 2009

01 Disember 2009

HEPI BESDAY...HUHU


HEPI BESDAY FOR ME..

huhuhu.. dah genap umur aku 29 tahun...huhu,,
Aku harap tahun ni kesihatan aku bertambah baik..dapat kehidupan baru yg bahagia bila aku nak kawin tak lama lg..dah xmo dah sedih2..tension2 nih..aku harap Tuhan murahkan rezek aku keluarga aku dan kesejahteraan hidup aku..amin.
Sampai ja aku kt opis pg tadi..mbr2 opis aku nyanyi lagu besday kt aku..huhu terharu aku..tak terkata apa aku ni..kelu lidah..masing2 wish kt aku tu yg terharu tu..thanks semua..ingat gak kt aku huhuh..

24 November 2009

jom tengok wayang..2012

video

sapa2 yang x tengok lg tu..tengok dulu slot cita ni..baru rasa bersemangat nk pi tengok..cayo..cayo...
aku sendiri pun x tengok lg hahahaha..bz rr..nmpak cm best.

kaki bola mkn knduri..

ha.. ni la anak anak pompuan maklong aku..sama padan ja aku tengok
Siti Dayana & Farizal Rozali
ni kenduri sebelah pompuan, 29 nov ni baru knduri sebelah lelaki kt Perak..dekat gn Bagan Serai..Kg apa ntah..dah lupa huhu..


pulun ja aku tgk team bola ni makan..lapaq kot dok tunggu lama dah nk mkn..







22 November 2009

bestnya aku tengok..

video

aku best sangat tengok iklan nih...buat aku tersenyum sorang2 jer..

15 November 2009

sarapan pagi aku dah berubah huhu..

Makan pagi aku la ni cmni ja..tp nampak ja cmni..bole tahan lapaq jg tau...
nasi2 lemak ka..mee goreng ka..dah xda dahh..

berat dah turunnnnn..heheh



wahhh..semangat aku pg ni..aku timbang berat aku dah turun..sebelum aku makan lax5..berat aku 51 kg..tembam ja pipi ni..sekarang berat aku tarrraaaaa...dah jd 48 kg..hehe..hepi gila aku pg ni..aku baru ja mkan,baru 18 hari.. aku ingat lax5 ni x menjadi ja cam produk sebelum2 ni yang aku makan..tp menjadi rupanya. Haritu aku pi la kt kedai member aku kt ct Point.aku nak beli jus max5 yg hangat dihebohkan cm pisang panas tu...tp mber aku ckp aku xda lah gemuk pun..kurang skit ja lg bdn ni..aku cuma jenis tembam kt muka..so dia sarankan aku amik lax5 ni..aku pun amik la..
Ok la aku rasa..aku buang air besaq pun laju semcm ja hahha..sampai kempis perut aku..lepas 1 mnggu..aku kurang selera mkn skit..mlm dah x rasa lapar..cukup minum milo ja segelas.Aku cuma amik sepaket jer sehari..dlm balang lax5 tu cuma ada 15 paket jer..so sebulan 2 balang lah..sebulan rm70..save bajet la jg..selamat duit aku heheh..haaa..cuma yg x tahannya aku ni..nk minum air dia tu lahh..seksa jg la..mcm serat..biar lama skit ja..jd cm jeli..berlendir..huhuhu..x lalu rrrr.. tp dah nk cantik punya pasai..aku langah jaa...
Kepada kwn2 aku di luar sana nuh..try la dulu baru tau..xda la mahal pun..tp jgn sampai x diet plak bila dah mkn..sebulan 1ribu pun x berbaloi kalau cmtu..waaacaaa...

11 November 2009

DI HARI MAJLIS BUDAYA KOPRAT KT DEWAN WAWSAN

sempat lg nih bergambar..majlis start pukul 2 tp hmm.. biasa la jam melayu nih.. yang pakai baju kelabu free hair kt belakang tu dtg dr sarawak..solo lg tau..

hahah..aku sendiri malu nengok pic ni..hahaha..lawak r..ternganga mulut masing2..

haa... ni lg la teruk..ada yang sampai senget mulut2..hahha

cun x? hehehe...

aku..haaaa...ni lah geng koir aku..kecik besaq semua ada..sampai terkepit. ha..





haa...ni muka terbaru aku..tembam..

kalau x amik gambar dgn mek sya ni mmg x sah..msti ada punyalah mcm mana pun


haa...ni baru nampak muka fresh skit..dah balik mandi masing2 siap sedia majlis dah nk bermula tp sempat lg bergambar.

depa ni..dah bosan agaknya...


pagi majlis baru nak kelam kabut atur barisan masing2..sampai x masuk opis lah kiranya..

10 November 2009

lawa x...ni la cincin tunang aku..alang2 beli biar terang hahahha. thank syg..

aku dah naik kecut time ni..ramai org daaa..

dah datang daa..kaum kerabat tunang aku..dah baca doa selamat dah pun..amin.
sempat lg mek sya nih.

taraaaaaa" ni la wajah hari aku bertunag..hehe



hantaran2 aku yg dah siap untuk pihak lelaki..cuma tunggu lg satu ja x sampai lg..lambat tul mek sya nih..huh

pertandingan bowling

budak2 ni..kalut nk ikut aku main bowling jg...ank menakan aku

ada corner untuk kita makan n minum lg.
ok jg lah tempat kt cni..cantik..


haa...ni semua geng opis dan staff kt tempat keja aku geng pergigian..best gila lawan bowling aritu..sporting2 jg depa ni..tp group kami kalah daaa....maunya x kalah..masuk parit jaaa..tempat pertama dapat piala besarr..yang ke2 da ke3..dapat hamper ja..
masa jamuan raya kt opis..dgn mek sya tersayangg hahahah..

slim skit x...puasa sakan la...

malam berbuka puasa dekat hotel Grand Kristal Alor Setar dgn group paintball

jodoh pertemuan di tanggan tuhan

haaa...ni lah tunang aku..ajip. nampak garang x? mmg garang pun..hari2 gaduh gn aku..kdg2 aku yg cari pasal..bila x gaduh2 x best plak hehe..mcm2 jd kt kami ni..tp tu lah..dah jodoh agaknya..opps!..belum kawin lg..tuhan yang tentu semua tu.. skrg ni tunang aku dah jarang balik kl sejak bertunang nih..klu ada bisness dia kt sna baru dia terbang balik sna..